• Sommarens umgängesrätter

    Sommarens umgängesrätter

Brioche med rödbetor

Hur du gör receptet Brioche med rödbetor:
Värm vatten och mjölk till 37 °C rör ut jästen med lite av vätskan och tillsätt socker, salt, ägg, mjöl, spara ca 0,5 dl mjöl till utbakningen av hamburgerbröden. Arbeta degen i maskin ca 15 min. Blanda i smör och Rödbeta Riven  och blanda försiktigt. Låt degen jäsa ca 1-1,5 timmar övertäckt. Arbeta ihop degen varsamt och häll upp på mjölat bakbord och dela briochedegen i 30 bitar. Rulla bitarna till runda fina bollar och lägg dem på plåt med bakplåts papper. Låt Rödbetsbrioche jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme till dubbel storlek. Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med lite rödbetsstrimlor på toppen. Grädda i ugn på 200 °ca 15 min.

Servera gärna med:
VEGETARISK MINIBURGARE MED BÖNOR OCH ROTFRUKTER»

Rödbetsbrioche är ett hamburgerbröd som passar för restaurang och storkök, oavsett om du har en fastfood-, hamburger-, eller casual dining restaurang. Fyll menyn med små "fingerfärdiga" rätter som minibrioche med valfri fyllning eller baka ut större bröd. Garanterat uppskattat av dina gäster, som ett tapasalternativ på menyn eller som en varmrätt på skolans matsedel.

Ingredienser (30 mini rödbetsbrioche eller 12-14 större rödbetshamburgerbröd)

25 g jäst
2,5 dl fingervarmt vatten (37°C)
0,5 dl mjölk
ca 8 dl vetemjöl med hög glutenhalt
2 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör, rumstempererat
150 g Rödbeta Riven 3N, 1x1 mm, artnr 1882
1 ägg till pensling