• Sommarens umgängesrätter

    Sommarens umgängesrätter

Brioche med morotsmix

Hur du gör Brioche med morotsmix:
Värm vatten och mjölk till 37°C och rör ut jäst. Tillsätt socker, salt, ägg, gurkmeja och mjöl (spara ca 1/2 dl mjöl till utbakning). Arbeta degen i maskin ca 15 min. Klicka i smör och morotsmix, blanda försiktigt. Låt jäsa ca 1-1,5 timme övertäckt. Arbeta ihop degen varsamt och häll upp på mjölat bakbord. Dela i 30 bitar . Gör runda bullar och lägg dem på plåt med bakplåts papper. Låt hamburgerbrödet jäsa övertäckt i ca 1 timme, till dubbel storlek. Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med morotsstrimlor på toppen. Grädda i ugn på 200 °ca 15 min.

Servera gärna med:
KYCKLINGBURGARE MED ROTFRUKTER; CHILI OCH BASILIKA

Receptet på Brioche med morotsmix är ett utmärkt hamburgerbröd som passar dig som arbetar som kock på restaurang och storkök, oavsett om du lagar mat i skolans storkök eller är kock på en fastfood-, hamburger-, eller casual dining restaurang. Fyll menyn med med smårätter som dessa minibrioche och gör en riktigt god hamburgare. Garanterat uppskattat av dina gäster, som ett tapasalternativ på menyn eller som en varmrätt på skolans matsedel.

30 minibrioche eller 12-14 större brioche 

25 g jäst
2,5 dl fingervarmt vatten (37°C)
0,5 dl mjölk
ca 8 dl vetemjöl med hög glutenhalt
2 msk socker
2 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör, rumstempererat
150 g Morotsmix 3N, art 1592
1 ägg, till pensling