Sweet pytt maximum

Förvärm ugnen och tillaga sötpotatistärningarna enligt anvisningarna på påsen. Bakas krispiga och goda. Under tiden – skala och skär din potatis i kuber ca 1x1 cm. Skölj potatisen (från onödig stärkelse) och låt rinna av före stekning.


Skala och skär din rödlök i ca 1,5 cm tärningar. Skär paprikan i 1,5 cm tärningar. Börja med en stor stekpanna med höga kanter, med en skvätt rapsolja. Tillsätt potatisen och stek på medelvärme tills potatisen börjar mjukna och bli gyllene, ca 8 min. Tillsätt lök, paprika och sojabönor och stek ytterligare ca 2 min. Paprikan och bönorna ska behålla sin crunch och vara al dente. Rör runt försiktigt. Smaka av med chiliflakes, salt och svartpeppar. Precis innan servering vänder du ner de krispiga ugnsbakade sötpotatistärningarna. Servera med en äggula.

Smaklig spis!

Ingredienser (4 personer)

350 g potatis
450 g Sweet Potato Diced
2 rödlökar
1 röd paprika
1 gul paprika
400 g frysta gröna sojabönor
rapsolja till stekningen
salt
peppar
chiliflakes
4 äggulor