Sweet Potato Curry

Hetta upp oljan i en stor panna. Stek löken genomskinlig, tillsätt vitlök, chilifrukt och kryddor. Stek ett par minuter så kryddornas smak utvecklas. Tillsätt Aviko Sweet Potato Diced och blanda och stek några minuter. Addera tomater, kokosmjölk och ingefära. Koka upp och låt sjuda i tio minuter. Tillsätt paprika och låt puttra fem minuter till. Lägg i spenaten och låt den mjukna. Smaka av med kryddor.

Servera curryn i en serveringsskål med ris och lime som tillbehör vid sidan om. Toppa curryn med yoghurt och strö över koriander och mandelspån.

Tillagningstid: 25 minuter

En vegetarisk rätt som kombinerar våra Sweet Potato Diced med grönsaker och spännande kryddor.

Ingredienser (2 personer)

450 g Aviko Sweet Potato Diced
15 g vegetabilisk olja
200 g finhackad lök
20 g fint skivad vitlök
20 g finhackad röd chilifrukt
½ tsk mald kummin
en nypa svartpeppar
¼ tsk gurkmeja
½ tsk garam masala
¼ tsk mald koriander
en liten nypa mald kryddnejlika
en liten nypa mald kanel
400 g hackade tomater
400 g kokosmjölk
15 g färsk ingefära, skalad och riven
150 g urkärnad, strimlad röd paprika
5 g salt
10 g babyspenat
240 g kokt ris
70 g grekisk yoghurt
3 g hackad koriander
mandelspån