Sweet Caesarsallad

Förvärm ugnen och tillaga sötpotatistärningarna enligt anvisningarna på påsen. Gnid in kycklingfilén med salt, peppar och olivolja. Stek i stekjärn på medelvärme tills den är gyllene. Sänk temperaturen och häll på 1/2 dl vatten och saften från en citron. Låt sjuda och ös skyn på kycklingen till en innertemperatur på 72°C . Ta upp och låt vila på skärbrädan 5-10 minuter så den kommer ner i värme och stannar. Skär upp kycklingen enligt bilden i receptet i snygga bitar och fördela på fyra portioner. Blanda ihop äggula, hackade sardeller, vinäger, dijonsenap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan. Avsluta med parmesanosten. Smaka ev. av med salt och svartpeppar. Blanda den skivade kycklingen med romansallad, dressing och sötpotatis. Avsluta med parmesan och rivet citronskal.

Ingredienser (4 personer)

400 g kycklingfilé
450 g Sweet Potato Diced
salt och peppar
olivolja
saften av 1 citron

Sallad
2 huvud romansallad,
delad i bitar
50 g parmesanost, hyvlad
1 citron, skalet

Caesardressing
2 äggulor
6 sardellfiléer
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
1,5 dl nyriven parmesanost
salt och svartpeppar
2 dl matolja