Eggs Benedict med Sweet Potato Gratin potatisbakelser med sötpotatis

Tillaga Aviko Sweet Potato Gratin Potatisbakelse med sötpotatis enligt instruktionerna. Koka upp vatten i en kastrull och sänk värmen så vattnet sjuder. Tillsätt lite vitvinsvinäger. 

Knäck äggen i två formar. Rör runt i vattnet och lägg försiktigt i äggen. Koka i 2,5 minuter och rör runt i vattnet då och då så äggen inte fastnar. Lyft ur äggen med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. 

Lägg Aviko Sweet Potato Gratin potatisbakelserna på tallrikar. Placera en skiva skinka på varje gratäng och på toppen de pocherade äggen. Skeda hollandaisesås över och strö på gräslök och paprika.

Tips: Ersätt skinkan med sparris eller knaperstekt bacon för en uppdaterad smakupplevelse.

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser (2 personer)

2 frp Aviko Sweet Potato Gratin Sötpotatisbakelse
Lite vitvinsvinäger
4 ägg
4 skivor rökt skinka
200 g hollandaisesås
10 g gräslök
en gnutta rökt paprikapulver