Frasig, panerad kycklingschnitzel med sardellsmör och potatisbakelse

Börja med sardellsmöret: ta fram smöret i god tid så det hinner bli mjukt. Mosa ihop det med sardellerna, citronsaften och oregano eller persilja. Gör med hjälp av smörpapp en ”smällkaramell” av smöret, och låt det stelna i kylskåp några timmar. Skär ett snitt nästan genom hela filén, och fläk ut den. Banka ut den riktigt tunt. På tjockare ställen banka mer, så att schnitzeln blir jämntjock. Baka Potatisbakelserna i 220 grader varm ugn i ca 20 minuter. Vänd schnitzlarna i uppvispat ägg, och sedan i mandelmjöl blandat med krydda och salt. Låt torka några minuter innan du steker schnitzlarna riktigt frasiga i rikligt med brynt smöret (nötbrynt ska det vara). Stek några minuter på varje sida. Kycklingen ska naturligtvis vara genomstekt, men det går fort eftersom schnitzlarna är så tunna.

Servera genast med exempelvis citronskivor, sardeller eller ansjovis och kapris.

Ingredienser (8 personer)

8 stora, fina, färska kycklingfiléer, ca 175-200 g/st
3 ägg, uppvispade
3 dl mandelmjöl (färdigköpt eller egenskållat och malt)
2 msk fryst örtblandning
salt och peppar
smör, olja till stekning 

Sardellsmör

80 g rumsvarmt smör
4 sardellfiléer
2 tsk citronsaft
2 tsk mycket fint hackad persilja 

Potatis

16 st Aviko Potatisbakelser ost & grädde