Färsk pommes frites med tryffelmayo

Pommes Frites

Fritera pommes fritesen i vegetabilisk olja tills de flyter i fritösen

Tryffelmajonäs S

Hacka fårtickan eller oliverna till små oregelbundna bitar, häll upp majonnäsen i en skål, till sätt 1 msk vit tryffelolja och vispa in oljan i majonnäsen. Använd inte elvisp. Häll sedan i den hackade fårtickan eller oliverna och rör om.

Servera pommesen i strut med en klick tryffelmajonnäs i struten.


Tips! Använd gärna gatuköksgaffel eller trägaffel att äta pommesen med så slipper man bli
kladdig.

Kan serveras på tallrik tillsammans med exempelvis hamburgare, eller pannbiff och grönsaker.

Ingredienser (8 personer)

Färsk Pommes Frites

Aviko Pom Plus 14 mm  

Tryffelmajonäs XL

1 burk neutral majonnäs (Hellmans)
1 flaska vit tryffelolja
1 burk färgad fårticka eller svarta urkärnade oliver

Tryffelmajonäs S

3 dl Hellmans majonnäs
1 msk Vit Tryffelolja
1 msk färgad fårticka eller svarta urkärnade oliver