Vegetarisk Tex Mex-rulle

Tillagning rulle

Förbered 4 st GN bleck 1/1 (med bakplåtspapper eller nonstick). Blanda ägg, rapsolja, oregano och salt. Tillsätt majsmjöl försiktigt så att det inte klumpar sig. Vispa noga. Rör i den rivna potatisen och fördela smeten jämnt i de 4 blecken. Grädda av i ugnen 175°C i ca 7 min eller tills ägget har stannat. Övergrädda ej

 

Tillagning fyllning

Fräs rotfruktsbas med olja, kryddor och salt ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och toppredning gjord på vattnet och majsstärkelsen. Koka ner till en fast färskonsistens. Fördela fyllningen på rullen och strö över osten. Rulla ihop som en rulltårta och lägg 3-4 rulllar i varje bleck. Baka av 175°C i ca 5 min så att osten smälter. Skär upp och portionera.

 

Serveringsförslag

Råkost, hackad lök, majs eller varför inte en god bönsallad.

Rullarna kan göras i förväg och går även bra att frysa - både färdig rulle och rullämnen - så kan man plocka fram efterhand och tina för att sedan fylla rullarna.

 

Ingredienser (25 personer)

Ingredienser rulle

1200 g Flytande ägg Kronägg
1040 g Flytande vita Kronägg
80 g rapsolja
4 g oregano
16 g salt
225 g majsmjöl
1600 g riven Kokt potatis Aviko


Ingredienser fyllning

3200 g Rotfruktsbas 3N
80 g rapsolja till stekning
64 g tacokrydda Santa Maria
8 g svartpeppar
24 g salt
120 g tomatpuré
5 dl vatten
200 g majsstärkelse (Maizena)
960 g riven lagrad ost, t ex prästost