Pasta Bolognese med rotfruktstagliatelle

Fräs kycklingfärs och rotfruktsbas mjukt i olivoljan utan att färsen tar färg. Pressa i vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt rödvinsvinäger och vatten och låt få ett snabbt uppkok. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och lagerblad. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ca 10 min till en simmig konsistens. Smaka av med oregano och basilika.

Servering

Servera med kokt spaghetti, (eller som här på bilden med Rotfruktstagliatelle) gärna med färskriven parmesan på toppen ca 3 g per portion, samt råkost i form av 50 g rårivna morötter.

Ingredienser (20 personer)

1 kg kycklingfärs
1 kg 3N rotfruktsbas
3 vitlöksklyftor
2 kg krossade tomater
12 msk tomatpuré
250 g röd paprika, hackad
2 msk rödvinsvinäger
4 dl vatten
5 tsk svartpeppar, grovmalen
8 tsk salt
4 tsk oregano
1 lagerblad
4 msk färsk/fryst basilika, hackad
8 msk olivolja
1,4 kg fullkornsspaghetti