• Klimatsmarta påskrecept

    Klimatsmarta påskrecept

Gröna örtmarinerade rotfruktsstavar

Rosta rotfruktsstavarna i ugnen tills de fått fin färg, på 175°C i ca 20-25 minuter (det ska vara crunch kvar i rotfrukterna). Mixa örtoljan till marinaden: häll i de frysta ingredienserna i din mixer, tillsätt vitlök, häll i olja och mixa till en slät, fin grön örtolja. Smaka av med salt och peppar. Ta ut rotfrukterna ur ugnen, häll över örtoljan och vänd runt försiktigt. Servera ljummen eller kall

Till ca 40 portioner på buffé
Som tillbehör i varmrätt ca 8-10 portioner

2 kg rotfruktsstavar
40g fryst hackad spenat
40 g frysta gröna ärtor
30 g fryst hackad basilika
40 g fryst hackad persilja
1 vitlöksklyfta
4 dl olivolja
3 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar