Rotfruktslåda med sesam och rostade pumpafrön

Häll maizenamjölet i en bunke och häll i sesamoljan. Rör tills det är klumpfritt. Tillsätt grädde och övriga kryddor. Vispa tills det blandat sig. Häll upp rotfruktspytt och lök i en smord 1/2 GN-form (bleck). Häll i grädd- och kryddblandningen. Tillaga i ugnen ca 45 min i 175°C. Ta ut och strö över rostade  pumpafrön. 

Ingredienser (julbuffé ca 25 personer)

1 st 1/2 GN 65 mm bleck 

2 kg 3N Rotfruktspytt (art nr 12594)
400 g tärnad gul lök (art nr 1370)
1 tsk maizenamjöl
1 msk sesamolja
5 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry
1 krm röd chili finhackad färsk
100 g skalade rostade och saltade pumpafrön