Palsternacksgröt à la malta och polkagris av polkabeta

Häll mjölken i en gryta och tillsätt maizenamjöl. Rör om tills det är klumpfritt. Tillsätt kanelstänger och socker samt palsternacksris. Koka upp under konstant omrörning. Häll upp för avsvalning. Vispa grädden ganska hårt med vaniljsockret. Vänd ner grädden i den avsvalnade palsternacksgröten. Vänd ner apelsinfiléer från apelsinerna och eventuellt lite rivet skal från 1/2 apelsin.

Serveras med serveras med saftsås eller fruktkräm.

"Julgodis" som är gott och trevligt att servera till: polkagrisar av tärnad polkabeta smaksatt med pepparmintsarom.

Ingredienser (julbuffé ca 25 personer)

2 kg 3N Palsternacksris (art nr 1692)
1 L mjölk av önskad sort (animalisk eller vegetabilisk)
100 g maizena
2 färska kanelstänger
1/2 dl strösocker
5 apelsiner
5 dl vispgrädde (animalisk eller vegetabilisk)
ca 1 msk vaniljsocker (efter tycke och smak)

Polkagris av polkabeta
Polkabeta
DR Oetker pepparmintsarom