• Säsongens bästa grillrecept

    Säsongens bästa grillrecept

Havets rotfruktsburgare med klyftpotatis och vegetarisk skagenröra

Gör så här - klyftpotatis

Sätt på ugnen på 220°

Sprid ut klyftorna i en braspanna, krydda tunt med salt, svartpeppar och rökt paprikapulver. Häll på rapsoljan och blanda runt väl så alla klyftor blir inoljade.

Bakas i ugnen ca 30-35minuter till fin gyllene färg, vänd runt i klyftorna efter ca 20 minuter. Klara för servering!

Gör så här - fiskburgarna

Lägg fiskfiléer och lax, samt kall kokt potatis, dill och ägg i en mixer. Mixa till en jämn färs och vänd ner rotfruktsbasen, smaka av med salt och nymald peppar.

Forma till fyra st burgare, lägg på grillen på hög värme och grilla till ett fint rutmönster på båda sidor. Lägg burgarna åt sidan och låt grillas färdiga i låg temperaturzon.

Gör så här – rotfruktsskagen, dressing

Blanda ihop rotfruktsbas, hackat ägg, dill och majonnäs, smaka av med salt och peppar och eventuellt ett par droppar citron.

Smaklig spis!

Ingredienser (4 personer)

Fiskburgare

200 g fiskfilé, kolja eller sej exempelvis

85 g laxfilé, färsk eller kallrökt

60 g kall, kokt potatis

1 äggula

150 g rotfruktsbas

1 tsk salt

1 krm vitpeppar finmalen

1 msk fryst hackad dill

2 msk rapsolja till grillning

 

Klyftpotatis

1 kg klyftpotatis med skal 3N

1 msk salt

1 tsk rosmarin

1 tsk grovmalen svartpeppar

1/2 tsk rökt paprikapulver

1,5 dl rapsolja

 

Rotfruktsskagen, dressing

100 g rotfruktbas 2 kg

40 g 80% majonnäs

1 st hårdkokt hackat ägg

10 g hackad fryst dill