• Säsongens bästa grillrecept

    Säsongens bästa grillrecept

Grillade Pilgrimsmusslor med sötpotatisbakelser och örtolja

Tillagning och förberedelser

Börja med örtoljan. Häll samtliga ingredienser i en mixer eller i en lämplig bunke med mixerstav och mixa allting slätt. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar Detta kan göras redan dagen innan om man önskar.

Hacka chili fint och lägg ner i en skål. Riv i hälften av skalet från en lime och pressa i all saft. Tillsätt olivolja, salt och peppar. Marinera pilgrimsmusslorna i ca 10 minuter i förväg i blandningen.

Tillaga sötpotatisbakelserna enligt anvisning i förvärmd ugn.

Gör klart grillspetten. Trä upp musslorna på spett och grilla dem en minut per sida på riktigt varm grill. Servera dem med örtolja, lite god sallad och givetvis de goda sötpotatisbakelserna.

Ingredienser (4 personer)

Pilgrimsmusslor

20 st pilgrimsmusslor utan skal

1 röd chili

2 lime, skal och saft

4 msk olivoljasalt

peppar och salt

Sötpotatisbakelser

8 st sötpotatisbakelser tillagas enligt instruktioner på förpackning. Går även att tillaga i muffinsform av aluminium och tillaga på grillen om man önskar.

Örtolja

7 g fryst hackad dill

7 g frysta gröna ärtor

5 g fryst hackad basilika

7 g fryst hackad persilja

1/4 dels vitlöksklyfta

1dl oliv olja

1/2tsk salt

3 krm grovmalen svartpeppar