• Aviko Nordens nyheter

    Aviko Nordens nyheter

Nyheter

Nyhet - Rotfruktskebab

Publicerat den 15 februari 2017

3N Produkters Rotfruktskebab är ett nyttigt och klimatsmart alternativ till vanlig kebab. 

Innehåll: 50% potatis, 25% palsternacka och 25% morot
Art nr: 12592
Storlek: 2 kg/påse vac.
Hållbarhet: 9 dagar i obruten förpackning
Förvaring: Kylvara 2-6°C

RECEPT

Rotfruktskebab med vitlökssås

20 portioner

Till fyllning
2 kg 3N rotfruktskebab (50% potatis 25% palsternacka och 25% morot)
500 g 3N gul lök, skivad
3 tsk salt
1 msk oregano
3 msk Santa Maria kebabkrydda
1/2 dl olivolja

Sås
500 g krossade tomater
4 dl naturell yoghurt 3%
3 dl grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
50 g 3N gul lök
1 msk oregano
1 msk socker
1 tsk svartpeppar

Tillbehör
2000 g blandade bönor: soja, kidneybönor, kikärtor, svarta bönor,
vita bönor
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad örtkrydda (t ex italiensk salladskrydda)
0,5-1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 dl olivolja

Till servering och fyllning
1250 g vetetortilla fullkorn (20 st)
1000 g isbergsallad, strimlad
200 g 3N rödlök, skivad
400 g tomater, skivade

Fyllning till Rotfruktskebab
Häll upp Rotfruktskebaben på ett ugnsbleck tillsammans med löken. Krydda med salt, oregano, kebabkrydda och ringla över olivoljan. Vänd runt försiktigt så att allt blandar sig. Sätt in i varm ugn 200°C i 17 min. Vänd runt efter halva tiden.

Sås
Häll ner de krossade tomaterna, yoghurten, vitlöksklyftorna, löken och kryddorna i en mixer och mixa till en slät sås.

Marinerad bönsallad
Blanda vitvinsvinäger, senap, kryddor och salt i en bunke. Vispa i olivoljan lite i taget så att det blandar sig. Häll dressingen över
bönorna och vänd runt.

Servering
Fyll vetetortillan med 125 g Rotfruktskebab. Lägg på 50 g isbergssallad, 10 g skivad rödlök och 20 g skivad tomat. Häll på 60 g sås. Servera med tillbehör i form av 100 g bönsallad och 50 g rårivna morötter. 

Folder med klimatsmarta recept (pdf)

Nyhetsrum på mynewsdesk

Aviko Nordens presmeddelanden finns i vårt nyhetsrum på mynewsdesk.